Covid-19

Cupspecialist og Active Tours – Informasjon.

Det er de reisende sin plikt og ansvar å sette seg inn i gjeldende covidrestriksjoner for reiser fra og til destinsjoner

Vi anbefaler å skaffe seg så god informasjon som mulig og at man reiser med omtanke og forsiktighet.

Hvilke regler gjelder til landet jeg skal reise til, og hva kreves av tester?
Her endrer reglene seg fort, så krav til innreise kan endre seg fra bestilling til avreise. Vårt beste tips for å holde deg oppdatert på dette er UDs nettsider. Her får du oversikt over alle land og hvilke krav som må innfris før innreise. Finner du ikke informasjonen du leter etter her, kan du også kontakte ambassaden i landet du skal besøke. Alt dette bør naturlig nok gjøres god tid i forveien.


Hvilken type covid-19 test er gyldig? PCR eller hurtigtest? Og hvor mange timer før avreise må testen tas?
Dette varierer fra land til land. På IATAs nettsider finner du oppdatert informasjon om hvilket testkrav det enkelte land har. Oversikten viser også ulike innreisekrav, så her kan du finne mye nyttig informasjon.


Må jeg ha på munnbind og hvilken type er påkrevd?
Den generelle regelen er at du må ha på munnbind gjennom hele flyvningen. Dette gjelder så godt som alle flyselskaper. Ha alltid med deg munnbind i håndbagasjen, når du skal ut og reise. Husk at det også kan være krav om å bytte underveis, dersom du er på en langflyvning, eller må bytte fly. Det er også flere flyplasser som krever at du har på munnbind under oppholdet. Vær obs på at munnbind og ansiktsmaske er to forskjellige ting, og at noen flyselskaper krever at du har ansiktsmaske mens andre krever munnbind.


Må jeg bo på karantenehotell ved ankomst, og hvordan kan jeg vite hvilke hotell som er karantenehoteller?
På IATAs nettside finner du informasjon om du må bo på karantenehotell ved ankomst, og hvordan du skal forholde deg til dette.

Reiseveiledninger:

Nyttige tips:

1. Hygiene, håndvask og andre tiltak

Det aller viktigste vi kan gjøre for å bidra til å stanse utbredelsen av smitte, er å sørge for god hygiene – og da særlig håndvask. Vask hendene ofte og grundig, og unngå å ta deg i ansiktet. Avinor gjennomfører etter anbefaling fra helsemyndigheter økt renhold på utsatte steder, og vi har satt ut hånddesinfeksjon på utsatte steder, der dette er tilgjengelig. Vi har også jobbet for at det skal være informasjon om smittevern, håndvask og renhold tilgjengelig for de som ferdes på flyplassenHold avstand til både andre reisende og de ansatte, og bruk helst bankkort om du skal handle noe – de fleste betalingsterminaler aksepterer nå at du bare holder kortet inntil automaten uten å måtte taste kode.

Hos Helsenorge kan du lese mer om hva du kan gjøre for å minimere smitterisikoen

2. Sjekk inn digitalt for å minimere fysisk kontakt med overflater

Alle tiltak du kan gjøre for å minimere kontakt med flater på flyplassen, vil bidra til å minske risiko for smitte. Sjekk inn via mobilen, og skann den elektroniske billetten for å komme deg inn i sikkerhetssjekken. Må du sjekke inn bagasje, sørg for å vaske hendene umiddelbart etter at du er ferdig med å taste inn din informasjon på skjermen – og hold hendene unna ansiktet.

3. Pakk smart og ta med deg det viktigste i håndbagasjen

For å sikre at du har det du trenger til reisen lett tilgjengelig, anbefaler vi at du pakker håndbagasjen smart. Det er ikke alle spisesteder, kiosker og butikker på våre flyplasser som holder åpent nå, derfor kan det være greit å ha med deg en liten matpakke eller noe snacks. Handler du på en mat- og drikkeautomat, bør du vaske hendene så raskt som mulig, og unngå å ta hendene til ansiktet. Selv om vi har plassert ut hånddesinfeksjon der det er tilgjengelig og mulig, kan du gjerne pakke med en liten flaske i håndbagasjen om du har antibac selv.

4. Vær forberedt på endringer

Det kan skje endringer raskt, så det er viktig at du følger med på informasjon som kommer fra flyselskapet du skal fly med, i tillegg til reiseinformasjon som kommer fra helsemyndighetene. I tillegg kan det være greit å ha lastet ned Avinor sin app, som oppdateres med informasjon. I appen kan du velge lufthavn, samt følge din avgang.

Last ned Avinor-appen for å følge med på eventuelle endringer

Les mer om hvordan Avinor håndterer smittevern under assistanse.

Begynn å skrive og trykk Enter for å søke